|
 
Kildevand.dk

MENU



Forside > Gode råd om kildevand

Gode råd om kildevand

Her er en række gode råd om kildevand som er gode at følge, vhis du vil beholde den gode smag, og samtidig få kildevandet til at holde længst muligt.

1) Baktiere

Lige så snart man har åbnet for en kildevandsbeholder, så begynder kildevandet at blive dårligere. Det går langsomt eller hurtigt at efter hvor meget ilt og baktirier det bliver tilført. I de store dunke der vender på hovedet bliver der kun tilført lidt ilt, men i flasker bliver alt luften skiftet ud hvergang man åbner flasken. I en 1½ l flaske kan luften altså blive skiftet ud mange gange, og der bliver tilført ilt hvergang. Det er altså bedre at en 1½ l dunk står en uge hvor der kun er taget et glas af den, end at den står en uge med et gals tilbage.

Man kan derfor med fordel hælde i 1½ l flaske over i nogle mindre beholdere, hvor man så drikker dem en at gangen. På den måde en der slet ikke noget ilt i de fulde beholdere, og der holder sig derfor bedre.

Kort sagt, forsøg at tilfører så lidt ilt for muligt. Jo mindre ilt, jo længere holder kildevandet sig frisk. Sørg desuden for at rengøre kildevandsbeholdere jævnligt, da der eller kommet bakterier i kildevandet.

2) Temperatur

Sørg for at have vandet liggende så køligt som muligt, og et sted hvor der ikke er store temperatursvigninger. Kildevand tager ikke lige så meget skade at temperatursvingninger som vin, men det har heller ikke godt af det.

3) Lys

Hold vandet væk fra for meget lys, og lad især ikke vandet ligge direkte i sollys.

 












Du er her: Gode råd om kildevand - information om kildevand